În perioada 2 – 6.06.2020 ITM Cluj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control în vederea identificării cazurilor de muncă nedeclarată și verificării modului în care se respectă dispozițiile legale în domeniul securității și sănătății în muncă la angajatorii care își desfășoară activitate în domeniile fabricarea și comercializarea produselor textile, confecții, pielărie și încățăminte.

Cu ocazia acestei campanii, ITM Cluj a efectuat controale  la un număr de 55 de angajatori din judeţul Cluj.  Au fost aplicate amenzi în cuantum total de 44.000 lei la 3 angajatori.

Astfel, doi angajatori au fost amendați cu 20.000 lei fiecare pentru:  primirea la muncă a unei  persoane fără încheierea unui contract individual de muncă și  primirea la muncă  a unui salariat în perioada în care acesta avea contractul individual de muncă suspendat. De asemenea,  o societate a fost sancționată cu amendă în valoare de 4000 lei deoarece nu au  fost respectate măsurile din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, în ceea ce privește organizarea locurilor de muncă.

coral