Lărgirea străzii Bună Ziua costă 4,2 milioane de euro și va începe luna viitoare, în iulie, iar lucrările durează un an.

"Am reușit să avem toate documentațiile necesare astfel încât, în luna iulie să putem începe lucrările", a declarat viceprimarul Dan Tarcea, marți, 25 iunie 2019, la un post de radio local. 

Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind "aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții supralărgire și modernizare strada Bună Ziua”. Costurile se ridică la 19,7 milioane de lei, plus taxa pe valoarea adăugată, dintre care 1,7 milioane vor merge către plata exproprierilor necesare în zonă. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, iar finanţarea se face din bani de la bugetul local şi alte surse constituite conform legii. 

Strada Bună Ziua, din cartierul cu acelaşi nume, a fost trecută în urmă cu mai bine de 10 ani la CNADNR (actuala Companie Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, n. red.), care a investit în modernizarea ei, și era cerută de aproape trei ani de primăria clujeană, care dorește să o lărgească la 16 m. Hotărârea de guvern privind trecerea străzii în patrimoniul municipiului a fost aprobată în mai 2018. 

coral