Ministrul interimar al Muncii a transmis cu cât vor crește pensiile în 2022.

Raluca Turcan a venit cu o veste importantă pentru pensionari. Ministrul interimar al Muncii a anunțat procentul minim cu care ar putea crește pensiile în 2022. Totodată, aceasta a explicat cum plănuiește să reducă inechitatea din sistemul de pensii.

Ministrul interimar al Muncii a declarat că pensiile vor crește în 2022 cu cel puțin șapte procente.

”Pentru anul viitor pensiile vor fi indexate. Noi plecăm de la 7% până la un procent mai mare în funcție de bugetul pe care îl vom avea, de investiții. În funcție de acestea vom anunța procentul cu care vom crește pensiile”, a spus Raluca Turcan pentru România TV.

Pensiile cresc cu minim 7 %. Raluca Turcan: ”Cele mai mici vor crește mai mult și cele mari vor crește cu mai puțin”
Ministrul interimar al Munci a explicat că pensiile mai mici vor crește mai mult și pensiile mari vor crește mai puțin, deoarece în felul acesta ”vom reuși să reducem din inechități și să reducem decalajul dintre cea mai mică pensie și cea mai mare.”

Raluca Turcan a transmis că pensiile că vor fi indexate de la 1 ianuarie. Procesul de reformare a fost deja început.

În plus, reprezentanta PNL a declarat că ”nu poți să ceri nimănui să facă în câteva luni ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani.”

O mare parte din procedurile din casele județene de pensii să se desfășoare la un nivel ”rudimentar”, a transmis Raluca Turcan. Aceasta a transmis că a început procesul de digitalizare.

Anunț important pentru pensionari. Pensiile cresc cu cel puțin 7% în 2022

”De la 1 ianuarie 2022 pensiile vor fi indexate pentru că politica pe care o avem în momentul de față merge pe două paliere. Unu, pe politică pe termen scurt și aici, în această perioadă dificilă, cei care sunt afectați de creșterile de prețuri, de puterea de cumpărare, să beneficieze de o majorare a pensiilor.

În același timp, pe termen mediu și lung am început deja marele proces de reformă despre care s-a tot vorbit și pentru care nu s-a făcut mare lucru și anume, să reducem inechitățile din sistemul public de pensii, să creștem pensia medie în România și în același timp să legăm pensiile de contributivitate. Am început deja să facem lucrul acesta.(…)

Cele mai multe procese în justiție le avem din cauza inechităților crase din sistemul de pensii în care oameni cu aceeași vechime, cu aceeași calificare, cu aceeași muncă, pentru că au ieșit în ani diferiți, aveau parte de pensii diferite.

Să nu mai vorbim de diferența aproape lipsită de decență dintre pensia minimă socială și pensia cea mai mare dintr-un sistem public de pensii în România, care până de curând era 79.000 de lei, dar beneficiarul din păcate a decedat. Pe reforma pensiilor avem în momentul de față o formulă testată cu specialiști și care ne va aduce în urma recalculării ca această inechitate să fie eliminată”, a spus Raluca Turcan, pentru România TV. coral