Autoritățile desfășoară discuții despre renunțarea la masca de protecție. Anunțul așteptat de români cu privire la această măsură, arată că sunt șanse ca de 1 Mai, românii să poată merge la plajă fără a mai purta masca.

Anunțul așteptat de români cu privire la masca de protecție

Autoritățile române deja iau în calcul posibilitatea de a renunța la mască pentru începutul sezonului estival. Noua măsură ar putea fi pusă în discuție și cu privire la slujba de Paște, totodată fiind vizate și condițiile cu privire la românii care vor să se întoarcă de Sărbători la rudele lor din țară.

Acest anunț a fost făcut cu scurt timp în urmă a venit din parte ministrului de Interne, Lucian Bode. Astfel, se analizează renunțarea la masca de protecție în cazul persoanelor care vor merge la mare. Mai multe întâlniri urmează a avea loc în perioada imediat următoare având drept scop să se discute dacă această măsură va fi valabilă pe pentru persoanele care vor merge la munte sau la mare.

Totodată, ministrul de Interne a dorit să transmită un mesaj și românilor care ar vrea să vină acasă în perioada sărbătorilor pascale. Aceștia vor trebui să verifice pe paginile oficiale lista țărilor verzi și totodată să prezinte un test negativ. În cazul în care nu pot prezenta acest test, românii vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Ce se va întâmpla cu petrecerile din cluburi

În noaptea de Înviere, pe străzile din România vor fi foarte multe forțe de ordine ale Ministerului de Interne. Astfel, atât în interiorul cât și în exteriorul bisericilor, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie.

“În acest moment, reglementarea legată de mască este în vigoare, este obligatorie, masca trebuie purtată. Până în data de 1 mai, cu siguranţă, vom mai avea discuţii şi în CNSU şi este posibil să discutăm şi despre eventualitatea de a limita purtarea măştii în anumite circumstanţe, cum ar fi să nu se poarte măşti la plajă, cum de altfel şi restaurant o poţi da jos.

Sunt lucruri de bun simţ, care trebuie discutate şi care trebuie să fie în acord cu majoritatea sănătoasă a celor care accesează astfel de evenimente”, a declarat Lucian Bode, în cadrul unui interviu.

Lucian Bode a făcut o declarație și cu privire la petrecerile din cluburi. Potrivit ministrului, acestea vor fi în continuare interzise, spre dezamăgirea românilor.

“În ceea ce priveşte petrecerile din cluburi, sigur că în această perioadă această activitate este restricţionată şi avem, în funcţie de indicele la mia de locuitori, ştim până la ce oră avem permisă deplasarea în noaptea de Înviere, aceste unităţi economice nu sunt deschise. Ele nu pot funcţiona.

Ne dorim ca pas cu pas, în funcţie de evoluţia acestei epidemii, în funcţie de modul în care Guvernul va ridica gradual restricţiile impuse, tot gradual ne putem gândi ca într-un viitor apropiat aceste petreceri să fie permise, tot cu respectarea anumitor reguli. În acest moment nu avem o reglementare care să permită acest lucru”, a declarat Lucian Bode, duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV. coral