Alexandru Rafila a făcut declarații surprinzătoare despre pandemia de coronavirus. Medicul a mărturisit că vor mai exista valuri pandemici, dar nu vor mai fi atât de grave, cel puțin în Europa.

Recent, în cadrul unei emisiuni TV, medicul Alexandru Rafila a declarat că, în cel de-al patrulea val al pandemiei, este bine ca persoanele vulnerabile să fie protejate în continuare sau convinse să se vaccineze dacă nu s-au vaccinat.

Mai mult, Rafila a declarat că există studii făcute de specialiști, care arată că vaccinul anti-covid previne formele grave și decesul.

„Vor mai fi valuri, 5,6, mai mari, mai mici. Părerea mea este că aceste valuri nu vor mai fi o problemă de sănătate publică, cel puțin în Europa, unde marea majoritate a populației va fi vaccinată sau va fi trecut prin boală.

Varianta aceasta, Delta, va produce multe îmbolnăviri și imunizări, deci anul viitor chiar dacă vor mai exista niște valuri, ele nu vor pune probleme din punct de vedere al sănătății, cel puțin în Europa”,  a declarat Alexandru Rafila, în cadrul emisiunii TV „Marius Tucă Show” de la Aleph News.

coral