Persoanele care vor fi vaccinate împotriva coronaviruslui vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Medicul militar Valeriu Gheorghiță a despre acest document.

Ce trebuie să știe românii despre documentul anunțat de autorități

Valeriu Gheorghiță, Șeful Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, a explicat că toate persoanele care vor fi vaccinate împotriva COVID-19 vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.

„Va fi un document medico-legal care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul. Adeverința de vaccinare va fi emisă atât pe suport de hârtie, în română și engleză, înmânată la momentul vaccinării sau în format electronic. Va fi ca un bilet de ieșire din spital”, a precizat medicul.

Potrivit lui medicului militar Valeriu Gheorghiță, în acest moment nu se pune problema ca persoanele nevaccinate anti-Covid să fie supuse unor condiționări sau restricții. Mai mult el anunță că, România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie.

Vaccinul produs de Pfizer/BioNtech și primele efecte secundare

Vaccinul anti-COVID-19 a celor de la Pfizer și BioNTech a primit acordul atât în Anglia, cât și în Statele Unite. În Marea Britanie deja s-au făcut primele vaccinări cu acesta. Însă, așa cum era de așteptat, au apărut și primele efecte adverse. La unii pacienți, din nefericire mai grave, iar la alții au fost efecte mai ușoare. Presa britanică a anunțat deja apariția unor astfel de efecte, după vaccinare, în special la persoanele cu alergii.

”Persoanele care au avut o reacție alergică severă la prima doză nu ar trebui să primească o a doua doză. Și persoanele care au avut reacții alergice la orice ingredient al vaccinului nu ar trebui să îl primească”, potrivit FDA.

Oficialii NHS anunțau că orice persoană care a mai avut reacții alergice semnificative nu ar trebui să primească vaccinul împotriva coronavirus. De curând, FDA a dat publicității anumite documente, care arată că vaccinul COVID-19 Pfizer și BioNTech a dat un rezultat puternic împotriva noului coronavirus.

Potrivit datelor, vaccinul anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech este sigur

Pe de altă parte, un grup de oameni de știință independenți au examinat datele pentru a verifica dacă vaccinul celor de la Pfizer/BioNTech este suficient de sigur și eficient pentru milioane de americani. Așadar, după revizuirea făcută de grupul independent, FDA a emis o decizie în acest sens.

FDA a publicat un raport de 53 de pagini care arată datele din studiul vaccinului împotriva COVID-19 al Pfizer și al BioNTech, iar informațiile susțin constatările anterioare. Și anume că acest vaccin este sigur și va împiedica 95% dintre oameni să se îmbolnăvească de coronavirus. coral