România se află pe o direcție de „stabilizare” a evoluției epidemiei de coronavirus, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a adăugat că este necesară respectarea regulilor sanitare comunitare pentru a stopa creșterea numărului de infectări și a intra pe o pantă descendentă.

„Suntem pe acea marjă de stabilizare, vom avea o perioadă de dinţi de fierăstrău. Vedeţi – 1.189 de cazuri la aproape 23 de mii de teste, vor urma două zile cu probabil un număr mai mic de cazuri pozitive, fiindcă vom avea şi un număr mai mic de teste lucrate, dar să vedem şi săptămâna viitoare. Suntem pe o perioadă de stabilizare, dar trebuie să ajutăm şi noi această perioadă, dacă vrem într-adevăr să ajungem pe o pantă descendentă”, a spus Tătaru.

Când se vor redeschide restaurantele?

Întrebat cum vor funcţiona restaurantele în sezonul rece, ministrul Sănătăţii a spus că spaţiile interioare cu mese ale acestor unități pot fi deschise dacă timp de două săptămâni va scădea numărul cazurilor.

„Sper ca până în sezonul rece să coborâm pe acea pantă descendentă şi să avem deschise restaurantele într-un context de respectare a unor reguli. Restaurantele ar putea fi deschise, dacă timp de cel puţin două săptămâni se înregistrează o scădere a numărului de cazuri de la o zi la alta”, a adăugat Nelu Tătaru.

coral