Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, reactioneaza in urma speculatiilor si mesajelor de panica lansate dupa anuntul presedintelui Klaus Iohannis, referitor la instalarea starii de urgenta in tara, incepand de luni.  

Raed Arafat  vine cu clarificari despre starea de urgenta, din cauza COVID-19. Seful DSU face apel la mass-media sa adopte „o atitudine civica responsabila”, precizand ca declararea starii de urgenta are rolul de a ajuta, nu de a crea probleme, de aceea subiectul „nu trebuie speculat si nici politizat”.

”In urma anuntului domnului Presedinte despre declararea starii de urgenta, au inceput speculatiile, mesajele de panica si mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populatiei. Au aparut afirmatii in mass media cum ca alimentele vor fi rationalizate sau ca circulatia va fi inchisa … etc. Au aparut filmari regizate de persoane care iau situatia in gluma aratand cum fuge un individ imbracat in alb dupa un alt individ insinuand ca situatia este scapata de sub control. (…) Mass media, cei care posteaza pe retelele de socializare si fiecare dintre noi ca cetateni responsabili va trebui sa adoptam o atitudine civica responsabila. Declararea starii de urgenta este menita sa ajute, sa sprijine si in nici un caz sa creeze probleme. Acest subiect nu trebuie speculat si nici politizat. Este nevoie sa fim solidari si sa avem incredere unii in ceilalti. Sper ca atitudinea tuturor sa fie in ton cu cea din mesajul atasat”, a scris secretarul de stat, sambata, pe Facebook.

coral