Ambasada Chinei la Bucuresti a anuntat ieri ca la Beijing a inceput testarea umana pentru doua vaccinuri anti-COVID-19. Anuntul este unul oficial si a fost confirmat de jurnalistii aflati in capitala Chinei.

Acuzata ca a lansat o adevarata ”arma biologica” ce afecteaza intreaga planeta, China a luat-o inaintea tuturor si a trecut la testarea uman pentru doua tipuri de vaccinuri impotriva COVID-19. Anuntul a fost facut facut oficial ieri, pe pagina de socializare a Ambasadei Chinei la Bucuresti.

Cele doua vaccinuri sunt dezvoltate de Sinovac Biotech Beijing, respectiv Wuhan Institute of Biological Products, o companie afiliata la grupul China National Pharmaceutical, detinut de statul chinez, anunta agenia de presa Xinhua. Comisia de Sanatate Nationala a Chinei a confirmat informatia, scrie Al Jazeera.

SUA testeaza un vaccin, China are deja 3

Chinezii au ajuns practic la cel de-al treilea vaccin impotriva COVID-19 pentru care a inceput testarea umana. In martie, Beijingul a dat unda verde primelor studii pe subiecti umani realizate de Academia Militara de Stiinte Medicale si compania CanSino Bio. Testele au inceput pe un grup de 500 de voluntari carora li s-a administrat vaccinul iar acum acestea au ajuns la faza doi, cu un nou grup de control.  

In lume, doar Statele Unite a mai dat startul unor testari umane prin compania farmaceutica Moderna in colaborare cu US National Institutes of Health.

China, prima tara afectata de noul coronavirus, nu a mai reportat vreun deces in ultimele 24 de ore insa specialistii iau in considerare scenariul unui al doilea val de imbolnaviri dupa ce tarile isi vor redeschide granitele.

coral