Consiliul Județean Cluj a finanțat achiziționarea unui nou echipament medical pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, unitate sanitară aflată în subordinea Ministerului Sănătății și care își desfășoară activitatea în spații aflate în proprietatea forului administrativ județean.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Vorbim despre un aparat medical cu ajutorul căruia se realizează biopsia virtuală a pielii, nedureroasă și non invazivă, și care este extrem de important pentru depistarea cancerului de piele. Noua dotare, care dispune de o tehnologie modernă, poate salva numeroase vieți prin faptul că facilitează diagnosticarea rapidă și sigură a bolii.”

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca a fost dotat cu un microscop confocal ultraperformant, în valoare de 1.047.795 lei. Finanțat integral de forul administrativ județean, din bugetul propriu al instituției, echipamentul medical a fost deja livrat unității sanitare și a intrat în dotarea secției de Dermatovenerologie.

coral