Una dintre cele mai cunoscute aplicații din lume, WhatsApp, lansează o nouă funcție. Toți utilizatorii sunt vizați de această schimbare. Iată ce se poate întâmpla cu toate mesajele după o anumită perioadă, cum ar fi 24 de ore. Serviciul de mesagerie deținut de Meta tocmai a făcut anunțul.

WhatsApp a lansat o nouă funcție

WhatsApp a lansat un upgrade pentru funcţia “Disappearing Messages”, ce poate fi acum folosită pentru ştergerea automată a tuturor mesajelor, după o anumită perioadă.

Utilizatorii de WhatsApp pot alege acum să dispară toate mesajele noi pe care le trimit sau pe care le primesc, deoarece cel mai mare serviciu de mesagerie din lume își extinde oferta pentru ceea ce un director a descris drept următorul standard de confidențialitate.

Ce poți face cu mesajele noi după 24 de ore

Serviciul deținut de Facebook, folosit de peste două miliarde de utilizatori la nivel global, a lansat, luni, 6 decembrie, o opțiune ce permite utilizatorilor să activeze funcția de ștergere a conversațiilor noi. Înainte de actualizarea de luni, utilizatorii trebuiau să o activeze manual pentru fiecare chat nou cu o altă persoană.

Aplicația WhatsApp adaugă o nouă funcționalitate la caracteristica mesajelor care dispar, care le permite utilizatorilor să seteze mesajele dintr-un chat pentru a fi șterse automat după un anumit interval de timp. Reprezentanții companiei spun că utilizatorii vor avea acum opțiunea de a activa automat mesajele care dispar, astfel încât toate conversațiile viitoare vor fi șterse automat din aplicație.

Toți utilizatorii trebuie să știe asta

Serviciul de mesagerie deținut de Meta mai precizează, de asemenea, că oferă utilizatorilor mai multe opțiuni pentru mesajul ce urmează să fie șters. Când caracteristica a fost lansată pentru prima dată în noiembrie anul trecut, internauții aveau opțiunea ca mesajele să dispară doar după șapte zile. În continuare, însă, va exista și opțiunea de ștergere a acestora după doar 24 de ore sau 90 de zile. Noua funcție a fost raportată anterior ca fiind “în lucru” de către WABetaInfo, scrie The Verge.

WhatsApp a mai dezvăluit că activarea mesajelor care dispar în mod implicit nu va afecta conversațiile existente. Când începi un nou chat va apărea o notificare care spune că funcția de mesaje care dispar este activată, alături de o notă care spune că este activată automat. Există și opțiunea de a dezactiva setarea pentru chat-urile individuale.

Deși noua setare implicită nu afectează conversațiile de grup, WhatsApp a explicat că a adăugat o nouă opțiune atunci când creezi grupuri, pentru a permite să activezi funcția de “Disappearing Messages”.

Cum poți activa noua opțiune

Populara aplicaţie de chat deţinută de Meta lansează oficial funcţia de ştergere automată a mesajelor, pe care a testat-o în ultima perioadă. Aceasta permite utilizatorilor să aleagă un anumit interval de timp după care conversațiile să fie şterse automat.

Noua opţiune de la WhatsApp poate fi activată pentru toate mesajele individuale (nu mai trebuie activată individual pentru fiecare chat în parte) şi oferă noi intervale de timp după care să se realizeze ştergerea.

Dacă până acum ştergerea automată se putea face după şapte zile, poți alege pe viitor ca aceasta să aibă loc şi după 24 de ore sau 90 de zile.

Funcția anunțată de aplicație poate fi activată de la Settings – Account – Privacy – Default message timer. coral