Marți a sosit la Cluj un transport aerian cu 29.250 de doze de vaccin anti-COVID, care urmează să fie transferate de la centrul regional de stocare, la spitalele din județele arondate.

Dozele urmează să fie distribuite spitalelor din cele șase județe arondate centrului regional: Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj.

„A sosit lotul cu 29.250 de doze de vaccin destinat regiunii de Nord-Vest pentru prima etapă de vaccinare a personalului medical. După depozitarea lor aici, vor fi repartizate către cele șase județe, inclusiv județul Cluj, în funcție de solicitările pe care le vom avea de la DSP-urile din aceste județe. Etapa 1 de vaccinare, în județul Cluj, începe pe 4 ianuarie, în cele 20 de centre pe care le avem destinate personalului medical. Celelalte județe și-au stabilit fiecare data de începere a campaniei . De acest lucru depinde momentul în care vor pleca de aici dozele de vaccin către fiecare județ. În județul Cluj sunt 12.500 de cadre medicale care s-au înscris pentru vaccinare până în acest moment pentru etapa 1, în afară de cei 375 din Spitalul de Boli Infecțioase care au început deja faza 0 de vaccinare”, a declarat prefectul Mircea Abrudean.

,,În județul Cluj sunt 12.500 de cadre medicale care s-au înscris pentru vaccinare până în acest moment pentru Etapa 1. În afară de cei 375 de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase care au început deja Faza 0 de vaccinare care se va încheia mâine”, a mai spus prefectul de Cluj.

coral