140.400 de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech vor sosi marți în țară, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Timișoara și Cluj-Napoca. O aeronavă va ateriza pe aeroportul din Cluj-Napoca, în jurul orei 11, conținând 29.250 de doze de vaccin.

Acestea vor fi transportate pe cale rutieră spre centrul de stocare de la Spitalele Militar din Cluj. Ulterior, ele vor fi distribuite spitalelor din regiune.

„În jurul orei 11 e programat să ajungă transportul pe Aeroport. Sunt 30 de cutii, destinate întregii regiuni. Lotul va fi gestionat de Spitalul Militar”, a transmis prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Vaccinurile vor fi trasportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale cu gheață carbonică și folie etanșă.

Amintim că sâmbătă au ajuns în țară primele 10.000 de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19. În fiecare săptămână ar trebui să fie livrate aproximativ 150.000 de doze, iar în total, în România, ar trebui să ajungă 10 milioane de doze.

Campania de vaccinare a debutat duminică, 27 decembrie, la Cluj, iar 165 de persoane au fost deja vaccinate împotriva infecției cu COVID-19. Conform informațiilor furnizate de Mircea Abrudean, prefectul Clujului, o singură asistentă a avut reacții adverse ușoare.

„Din 165 persoane vaccinate până în prezent, a existat un singur caz de manifestare alergică ușoară de tip urticarian în zona cefei. Este vorba de o asistentă medicală, care se știa cu alergii, dar nu avea contraindicații la vaccinare”, a transmis prefectul Mircea Abrudean.

coral