Polițiștii clujeni au continuat, în ultimele aile, activitățile de verificare și control la la comercianții de materiale pirotehnice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat, în ultimele patru zile, 22 de controale.

„În perioada 19 – 22 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj cu sprijinul specialiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au continuat activitățile de verificare și control la punctele de lucru ale comercianților autorizați, cât și în zonele comerciale, în scopul prevenirii și combaterii faptelor de natură contravențională sau penală.

În acest sens, polițiștii au demarat verificări la persoanele fizice și juridice, efectuând 22 de controale, iar în urma acestora au constatat 3 infracțiuni la regimul materiilor explozive în conformitate prevederile legii 126/1995, fiind aplicate și 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei”, a transmis IPJ Cluj.

Sute de kilograme de petarde, confiscate din două locuințe

Totodată, în cadrul a două percheziții domiciliare, polițiștii au ridicat 850 de kilograme de petarde și artificii de la domiciliul unor persoane.

„În cadrul a două percheziții domiciliare, polițiștii au descoperit și indisponibilizat cantitatea de 850 kg de materiale pirotehnice”, a precizat IPJ Cluj.

coral