La data de 1 aprilie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj au desfăşurat activităţi de informare şi prevenire a criminalităţii în unităţile de învăţământ din judeţul Cluj, astfel:

În cadrul Proiectului „Be cool”, au fost desfăşurate activităţi de prevenire şi informare cu elevii claselor a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Naţional George Bariţiu şi Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu, ambele din municipiul Cluj-Napoca

Activităţile au avut drept scop oferirea de informaţii cu privire la riscurile adoptării unui comportament teribilist la volan, dar şi riscurile şi implicaţiile legale în cazul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Alături de poliţişti, la aceste activităţi au participat şi piloţii echipei Napoca Rally Academy care le-au explicat elevilor de ce viteza este doar pentru circuit şi le-au împărtășit din experienţa lor de sportivi în cursele automobilistice, dar şi de simpli conducători auto.

La activităţi au participat aproximativ 200 de elevi şi 7 cadre didactice.

De asemenea, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Cluj, în colaborare cu polițiștii Postului de Poliție Comunal Petreștii de Jos, au desfăşurat activităţi de informare și prevenire la școala gimnazială și la grădinița din Petreștii de  Jos, din județul Cluj.

La activități au fost prezentate teme referitoare la siguranţa rutieră, alegerea locurilor de joacă, bullying, siguranță pe internet, prevenirea consumului de droguri și alcool. Au fost prezenți  79 copii, însoţiţi de 6 cadre didactice.

coral