Începând de duminică, 3 octombrie, accesul pe baza certificatului verde COVID s-ar putea să nu mai fie valabil pentru a intra în acest stat. Ce țară se pregătește să impună regula obligativității celei de-a treia doze de v.accin pentru persoanele care vor să intre în statul respectiv.

Statul în care certificatul verde nu este valabil dacă nu ai făcut și a treia doză de va.ccin anti-COVID
Țara care reprezintă una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor ar impune noi reguli privind validarea certificatului verde COVID. Este vorba despre Israel.

Începând din 3 octombrie 2021, persoanele care vor putea scoate certificat verde COVID vor fi cei care vor face obligatoriu și a treia doză de va.ccin împotriva coronavirusului.

De asemenea, cei care au trecut prin bo.ală și s-au vindecat vor fi nevoite să facă și rap.elul, pentru a fi eligibile pentru a primi certificat verde digital emis în conformitate cu regulile Uniunii Europene.

În cazul în care israelienii vor refuza să se inje.cteze cu cea de-a treia doză de va.ccin anti-Covid 19 vor fi obligați să stea în cara.ntină pentru cel puţin o săptămână, în cazul în care au intrat în contact cu o persoană confirmată pozitiv cu COVID.

Asta nu este tot. Cetățenilor li se va retrage certificatul verde COVID, fiind nevoiți să prezinte un test negativ la COVID pentru a avea acces în restaurante, baruri, săli de spectacole și diferite evenimente.

Deși noile reguli nu au fost anunțate încă de către autoritățile statului israelian, premierul țării se află în conflict cu Ministerul Sănătății din Israel. Prim-ministrul Naftali Bennett susține că impunerea unor noi rest.ricții nu este politica guvernului condus de el.

„Respect foarte mult experţii medicali şi le apreciez munca, dar impunerea de noi rest.ricţii asupra cetăţenilor israelieni nu este politica acestui guvern. În ciuda presiunilor, ne vom abţine în această etapă de la noi res.tricţii asupra populaţiei”, a spus premierul israelian, conform impact.ro.

Cetățenii Israelului se tem de impunerea unor noi reguli și restri.cții, în condițiile în care reprezentanții Ministerului Sănătății din Israel au făcut publice anumite cifre îngrijorătoare.

Conform statisticilor, luni, 27 septembrie, 4.710.716 de persoane au fost vac.cinate cu două doze în urmă cu șase luni și, dintre aceștia, doar 3.243.641 dintre cetățeni au optat să primească și a treia doză.

În Israel, bilanțul negru al deces.elor provocate în urma infect.ării cu noul coro.nav.irus a crescut alarmant. În august 2021 609 de oameni au m.urit din cauza coronavirusului, iar în septembrie peste 500 de pacienți și-au pierdut viața din aceleași motive.

  coral