Un forum dinamic, ce acoperă o gamă largă de domenii științifice, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” va avea loc la USAMV Cluj-Napoca, între 26-28 septembrie 2019, cu participarea a sute de specialiști din România și străinătate. 

Evenimentul se concentrează pe schimbul de experiențe științifice, idei și concepte inovatoare, perspective în agricultură, horticultură, știință a plantelor și animalelor, știința și tehnologia alimentației, biotehnologia, medicina veterinară, cu scopul de a încuraja inter/transdisciplinaritatea.

Speakerii invitați, din țară și străinătate, vor construi un program de stimulare cu ajutorul  prezentărilor orale și al posterelor selectate, și vor descrie rezultatele științifice și tehnice avansate, în contextul Programului european de cercetare "Orizont 2020" și al dezvoltării naționale de cercetare – Programul de inovare, referitor la științele vieții. De asemenea, în cadrul conferinței vor fi organizate expoziții în domeniul Științelor vieții.

”În acest an avem circa 400 de invitați din 15 țări. Suntem foarte fericiți să organizăm a 18-a ediție a conferinței, cu participări din întreaga lume. Să nu uităm și de conotația specială a acestei ediții și, mă refer aici la aniversarea a 150 de ani de existență, dar și 100 de ani de învățământ în limba română”, a precizat coordonatorul conferinței, Prof. dr. Dan C. Vodnar, prorector Cercetare în cadrul USAMV Cluj-Napoca

Secțiunile participante în cadrul lucrărilor: Agricultură, Protecția mediului, Horticultură și Silvicultură, Economie și dezvoltare rurală, Geodezie geomatică și evaluarea proprietății, Științe umaniste, Zootehnie, Biotehnologii, Medicină Veterinară, Știința și Tehnologia Alimentului. 

Circa 400 de specialiști vor fi implicați în cele trei zile de conferință, la care vor participa și reprezentanții celor cinci facultăți din cadrul USAMV Cluj-Napoca. Din străinătate vor sosi la eveniment specialiști din Algeria, Belgia, Bulgaria, Chile, Germania, Grecia, Indonezia, Iordania, Serbia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia, Vietnam.

Conferința se va desfășura în campusul USAMV Cluj-Napoca, în Aula ”Mihai Șerban”, Institutul pentru Științele Vieții, Institutul pentru Cercetări Horticole Avansate, Amfiteatrul Roșu (Biblioteca USAMV CN) și Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate. 

În deschiderea reuniunii internaționale, de la ora 9.00, USAMV Cluj-Napoca este onorată să anunțe decernarea titlului de Doctor Honoris Causa Prof. Dr. Adrian Curaj, director UEFISCDI, și Prof. Dr. Valeriu Tabără, preşedinte al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu-Şişeşti" (A.S.A.S.).

PROGRAMUL CONFERINȚEI

Joi, 26 septembrie:

  • 08:00 — 13:30 Registration of participants (Aula Magna “Mihai Şerban”)
  • 08:00 — 13:30 Poster Display (Life Sciences Institute / ICHAT Building / Red Amphitheater, Library Building)
  • 09:00 — 10:45 Doctor Honoris Causa Award Ceremony (Aula Magna “Mihai Şerban”)
  • 10:45 — 11:00 Book release – Caiet Documentar  4 Agricultura. Concepte si instrumente operationale. Marius Stoian și Mihai Aniței (Hall Library Building)
  • 11:00 — 11:10 Opening ceremony (Aula Magna “Mihai Şerban”)
  • 11:10 — 13:15 Plenary Session (Aula Magna “Mihai Şerban”)
  • 15:00 — 18:00 Oral Sessions (sessions I-X) 

Session 1— Laboratory of Pastures Culture / Laboratory of Mechanization, Rectorate Building /Mechanization Building
Session 2— Hall A7, Aula Building 
Session 3— Red Amphitheater, Library Building 
Session 4— Amphitheatre (ground floor), ICHAT Building
Session 5— Council room (3rd floor), ICHAT Building
Session 6—Amphitheatre ”Regele Ferdinand”, Life Sciences Institute Building
Session 7 —Amphitheatre”Regina Maria”, Life Sciences Institute Building
Session 8— Hall SU 1, FMV Building
Session 9— Hall SU 2, FMV Building
Session 10—Amphitheatre (2nd floor), ICHAT Building.

Vineri, 27 septembrie:

  • 09:00 — 10:00 Posters' Presentation and Evaluation (Life Sciences Institute / ICHAT Building / Red Amphitheater, Library Building)
  • 10:00 — 13:30 Oral Sessions (sessions I-X) (For more details, please see the program)
  • 13:30 — 13:50 Closing ceremony and Best Poster Awards(Aula Magna “Mihai Şerban”).

Sâmbătă, 28 septembrie:

  • 08:00 — 20:00  Post conference trip – optional.

  coral