Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a făcut azi un apel către colegii arhitecți, să devină voluntari pentru comunitate.

”Satele din județul Cluj au nevoie de ajutorul nostru pentru a-și păstra și pune în valoare calitățile arhitecturale tradiționale. Așa că, vin cu o propunere către colegele/colegii arhitecți care pot să-și rupă câteva ore/zile din programul zilnic și să le dăruiască comunității rurale. Haideți să fim arhitecți pentru comunitate și să ajutăm cu sfaturi, idei, proiecte comunitațile rurale. Este nevoie de sprijinul nostru și cred că răsplata și satisfacția o să fie pe măsură”, a spus Salanță.

Ideile cu care tatonează vizează proiecte pilot de intervenție cu lucrări de reabilitare și punere în valoare a spațiului public (împrejmuiri, stații de autobuz, bănci-ladiță, s.a), proiecte de reabilitare a construcțiilor și poate până la adoptarea unui sat.

”Mai în concret, împreună cu un grup de oameni inimoși, ne propunem ca în septembrie să ajutăm 1-2 comunități să-și pună în valoare potențialul. O să fie o serie de intervenții asupra spațiului public și asupra unor clădiri. Pentru asta avem nevoie de ajutorul vostru. Așa că, dacă dorești să aloci puțin din timpul tău pentru ajutarea comunităților rurale, te-aș ruga să mă contactezi”, a conchis Claudiu Salanță.

coral