Teolog, ieromonah și artist plastic, părintele Arsenie Boca ne-a lăsat moștenire multe lecții de viață care, privite în esență, pot schimba calea celui care le înțelege și urmează. De asemenea, a făcut și o mulțime de profeții atât despre prezent, cât și despre vremurile ce stau să vină. Și multe dintre ele fac referire la țara noastră. De ce a spus că atenţia lumii se va îndrepta asupra României?

Profeția preotului Arsenie Boca despre viitorul țării noastre

Părintele Arsenie Boca a devenit în ultimii ani un nume foarte important în ortodoxism. Locul de veci al fostului stareţ al Mănăstirii Prislop este vizitat anual de zeci de mii de oameni, care vin să înalțe o rugăciune, cu credință în suflet că vor primi ajutor divin.

Duhovnicul trecut la cele veșnice este considerat de mulţi dintre credincioşi sfânt, în ultimii ani apărând tot mai multe mărturii cu privire la puterile divine cu care Arsenie Boca ar fi fost înzestrat. Unele dintre ele vorbesc despre minunile pe care le-a săvârșit, altele despre puterea vindecătoare a acestuia şi despre modul în care el putea vedea în sufletul oamenilor.

De asemenea, în timpul vieții sale, ieromonahul a făcut mai multe profeții atât despre prezent, cât și despre vremurile care vor veni peste noi. Unele care deja s-au întâmplat, iar altele ar urma să se adeverească în curând. Astfel, iată ce a prezis el despre viitorul României.

„Bucureştiul are să fie al doilea Ierusalim. Să nu vă fie frică, căci Ţara Făgăraşului este păzită de Maica Domnului. Stă Maica Domnului în coate şi genunchi şi se roagă pentru Ţara Făgăraşului.

Planul „lucrării diavoleşti” este minuţios şi, prin puterea banilor şi a viciilor, între care minciuna, prefăcătoria, intriga şi omorul sunt cele mai importante, cei care o săvârşesc au ajuns destul de aproape de ţelul lor principal, care este controlul şi dominarea întregii lumi…

Atenţia lumii se va concentra asupra ţării noastre, datorită schimbărilor extraordinare care vor avea loc şi a semnelor specifice care vor depăşi cu mult puterea limitată de înţelegere a cunoaşterii materialiste”, spune una dintre profețiile Părintelui Arsenie Boca, potrivit impact.ro

Ce alte profeții a mai făcut părintele

O altă profeţie a lui Boca se leagă de faptul că România se va confrunta cu o puternică emigraţie. Acest lucru se petrece deja de ani de zile, dacă stăm să ne gândim la milioanele de români care sunt plecați peste hotare. Mai mult, unii nici nu mai intenționează să se întoarcă în țară.

„Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”, a mai spus Părintele Arsenie Boca.

De asemenea, în relatările Surorii Septimia Maniș din cartea „Noi mărturii despre părintele Arsenie Boca”, se arată că duhovnicul „văzuse” dinainte că românii vor fi împovărați de taxe.

Profețiile părintelui sunt însemnate în mai multe lucrări, iar unele mărturii ale lui Arsenie Boca sunt susținute chiar de apropiați ai săi. coral