Un artist stradal din Cluj a fost amendat miercuri seara, 4 august, pe strada Memorandumului pentru că deranja liniștea cântând.

”Probabil deja mă știți de pe străzile Clujului, pe care mereu cânt cu drag și pasiune, de fiecare dată la un volum potrivit (zic eu) , pentru a nu deranja pe nimeni. Deși foarte multă lume se oprește să mă asculte și primesc zilnic mesaje frumoase de apreciere si încurajare, POLIȚIA LOCALĂ nu ezită nici măcar o dată când e vorba de "infractorul ăla care cântă" și ba mă jignesc, ba mă trimit acasă, ba mă amendează, ba mă amenință. 

Deși de fiecare dată vin cu un chef extraordinar de cântat, după fiecare întâlnire cu poliția, plec tot mai dezamăgit de discrepanța renumelui acestui oraș (Capitala Culturală) și felul in care este tratată arta si cultura aici. 

V-as putea arăta toate amenzile pe care le-am primit pentru că am cântat pe stradă, dar o atașez aici pe cea mai recentă, adică de azi, fiind sancționat cu 500 lei pentru deranjarea liniștii publice (in față la BT, Memo) la ora 21:59

Dezamăgitor. Asta e realitatea in care trăim”, a relatat Andrei Mureșan, artist stradal.

”Dacă cineva dorește să participe la strângerea de fonduri pentru amenzile pe care le am plătit, le plătesc și urmează să le plătesc și pentru a continua să cânt pe strazile Clujului, vă las mai jos IBAN ul si revolutul:

RO78BTRLRONCRT0233048901 BT

+40772280041  revolut

Upright Buskers”, a mai spus artistul.

coral