Chiar și în perioadă restricțiilor unii miniștri din România au fost surprinși nerespectând regulile impuse de autorități. În continuarea articolului veți afla care dintre aceștia fost surprinși fără masca de protecție.

Șase miniștri din România, surprinși fără mască de protecție

Deși în perioada stării de alertă masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu închis, se pare că unii demnitari aleg să nu facă acest lucru. Printre aceștia se află chiar și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Mai departe vă spunem ce miniștri din România au fost surprinși fără masca de protecție.

Luni, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost fotografiat de reporteri fără masca de protecție chiar pe holurile Parlamentului. Timp de 20 de minute, el a fost surprins cum vorbea la telefon fără a avea masca și chiar s-a salutat și cu doi colegi. În timp ce se îndrepta către un birou, cu masca de protecție pusă între timp, jurnaliștii au încercat să obțină o declarație, însă ministrul Voiculescu a refuzat, potrivit știrileprotv.ro. Așadar, gestul pe care ministrul Sănătății l-a făcut este în totală contradicție cu recomandările Ministerului Sănătății care spun că:

”Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei,în conformitate cu condițiile impuse de Ordinul Comun MS-MAI nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.”

De menționat este faptul că persoanele care nu poartă mască în spațiile închise pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Alți membri ai Guvernului care au fost surprinși fără mască de protecție

Ministrul Sănătății nu este singurul membru al Guvernului care a fost surprins fără mască de protecție. La sfârșitul lunii mai, poliția Capitalei anunța că nu mai puțin de cinci membri ai Guvernului au fost sancționați, după ce au apărut fumând sau fără mască de protecție într-o fotografie făcută chiar în biroul fostului premier Ludovic Orban. Potrivit acestuia, incidentul a avut loc de ziua lui pe 25 mai. Alături de fostul premier se aflau Bogdan Aurescu, Lucian Bode, Virgil Popescu și Raluca Turcan, potrivit Medifax.

Se pare că toți cei cinci membri ai Guvernului României s-au autodenunțat. Aceștia au sunat la poliție și au anunțat că au încălcat legea. Așadar, doi dintre aceștia au fost sancționați cu 3.000 de lei fiecare pentru că nu aveau masca de protecție și pentru că fumau în spații în care acest lucru nu este permis. Alte două persoane au fost sancționate cu câte 2.500 de lei.

”Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise”, au transmis reprezentanţii Guvernului.

Prefectul Brăilei fără mască de protecție

Chiar duminică seara, când aproximativ 50 de persoane protestau împotriva restricțiilor în fața Prefecturii, Nicușor Ciocan a fost surprins fără masca de protecție. Acesta se afla în biroul său, la o întâlnire cu mai mulți parlamentari AUR, o încălcare a regulilor care impun purtarea măștii de protecție în spațiile închise, în perioada stării de alertă, potrivit debraila.ro coral