Femeia a mers cu fetiţa sa la Spitalul de Urgenţă din Focşani, pentru că micuţa avea temperatură mare. În loc de îngrijiri, a primit cuvinte grele din partea asistentei medicale.
 

O femeie din Focşani a povestit pe reţele de socializare întâmplarea nefericită prin care a trecut zilele trecute la Spitalul de Urgenţă, reclamând comportamentul total inadecvat al unei asistente.

Femeia povesteşte că a mers cu fetiţa ei la spital, din cauză că avea temperatură foarte mare, dar asistenta care a întâmpinat-o s-a simţit deranjată de prezenţa ei, vorbindu-i urât.

”Încep prin a vă povesti o întâmplare şi pentru a arăta, încă o dată, trista realitate a Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Focşani, de care m-am lovit în această dimineaţă. Ajung la urgenţe cu fetiţa mea de 11 luni, la ora 5:20, având febră 39,3. Ciocănesc discret la uşă … nimic… Ciocănesc a doua oară, în continuare nimic.

Împreună cu soţul meu, hotărâm să intrăm. Dintr-o dată, se deschide o altă uşă, de unde iese o “doamnă” abia trezită din somn şi evident deranjată de prezenţa noastră. Se uită la noi, închide uşa şi spune următoarele, citez: “Să-mi bag pu**, îi găseşte dracii numai la ora asta să vină. Ferească Dumnezeu”, arată adevarul.ro

Iniţial am crezut că nu aud bine, astfel i-am răspuns nedumerită: “Poftim?!”, ea răspunzându-mi: “Ce poftim? Vă găsiţi doar la ora asta să veniţi.” (Menţionez că toate astea ţipând). 

Vă spun sincer că am rămas şocată, nu-mi venea să cred că se întâmplă cu adevărat. Bineînţeles, nu o să spun că noi am tăcut din gură şi să înghit nesimţirea acestei femei, am reacţionat, la care ea a început să ţipe că va suna la poliţie, încă nu ne-am lămurit pentru ce anume.

Gardienii, probabil cunoscând situaţia, doar se uitau la noi şi a fost de ajuns să înţelegem că nu e ceva neobişnuit. Prin urmare, am ameninţat-o pe dânsa că o voi filma dacă nu încetează să urle şi a hotărât să închidă geamul şi să tragă draperia. 

Îmi pare foarte rău, pentru că ştiu că nu suntem singurii care trec prin aşa ceva şi sunt nevoiţi să accepte asemenea comportamente din partea celor care nu merită nici măcar titlul pe care îl au. Prin urmare, am plecat acasă, cu un copil de 11 luni, cu temperatura de 39,3. Mulţumim Spitalului Judeţean”, povesteşte femeia.

Cazul a ajuns şi în atenţia conducerii unităţii spitaliceşti, care a declanşat o anchetă internă.

”Conducerea spitalului a aflat de ieri despre acest incident neplăcut. S-a declanşat deja o anchetă pentru a cerceta cele reclamate. Aducem la cunoştinţă că toleranţa faţă de astfel de comportament este zero, iar dacă se confirmă, sancţiunea va fi drastică, mergându-se chiar până la desfacerea contractului de muncă a cadrului medical respectiv, dacă legea permite. După finalizarea anchetei, vom face publice rezultatele”, se menţionează într-un scurt comunicat al Spitalului Judeţean ”Sf. Pantelimon” Focşani.
  coral