Compania Bolt a lansat la Cluj Napoca serviciul de închiriat trotinete electrice. Trotinetele Bolt ating o viteză maximă de 25 km / h și pot merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare.

Asociația Taximetristilor Cluj au transmis un punct de vedere în care critică autoritățile pentru permiterea trotinetelor.

„Asistăm de câteva săptămâni la o adevarată invazie de trotinete verzi.

Parcate pe domeniul public, chiar azi la intrarea în zona celebrului TIFF pietonii făceau slalom printre trotinetele lăsate după utilizare într un zig zag grotesc, nu putem să nu ne întrebăm, domnule Emil Boc, dacă această activitate comercială se desfășoară cu acordul administrației și dacă Poliția Locală mai are abilitați și poate ridica obiectele de pe domeniul public.

Nu, nu impactează la încasări serviciul de taximetrie. Vorbim despre urbe, despre dubla măsură. Pentru că fiți convinși că dacă nu erau verzi erau adunate în prima seară de dubele Poliției Locale și parcate la RADP. 

PS: Mulțumim Poliției Locale și inspectorilor ITM pentru ajutorul și îndrumările oferite colegilor pentru accesarea granturilor oferite de guvern, conform OG130/2020, în această seară.”

 

 

coral