Au aparut informatii noi in cazul Sorinei Lucan, fetita de 8 ani din Baia de Arama pentru care se lupta doua familii. Exact atunci cand nimeni nu se astepta, familia naturala a fetitei – sora mamei si bunica acesteia – spune ca inca din anul 2016 a fost dat acordul pentru a o adopta pe nepoata.

Melania Pajcotescu, sora mamei Sorinei, declara ca intreaga familie o asteapta sa revina acasa, conform click.ro. Dupa ce DGASPC Mehedinti au trimis o adresa catre primaria Caraula, cu scopul de a afla daca exista rude ale Sorinei pana la gradul IV si daca acestea sunt interesate sa o infieze pe micuta, raspunsul a fost afirmativ.

”Doresc sa ma ocup de cresterea si ingrijirea acestui copil, deoarece atunci cand mama minorei Sorina Lucan, adica Loredana Lucan, va ajunge la o varsta, imi doresc ca fetita ei sa-i fie alaturi, iar ea sa se poate bucura de sprijin din partea copilului pe care l-a nascut”, a scris femeia in declaratia data la Primaria Caraula, pe 8 martie 2016. Problema este ca, in urma verificarilor efectuate in timpul anchetei sociale, s-a stabilit faptul ca familia naturala a Sorinei nu indeplineste conditiile pentru a o adopta pe fetita.

”Mi-au spus ca am sase copii si ca nu am baie. Dar i-am construit camera ei numai ca sa mi-o dea”, spune Melania Pajcotescu. Si bunica Sorinei afirma ca-si doreste ca nepoata sa ramana in tara. ”Daca nu se poate la noi, macar la familia din Baia de Arama. Mama ei, Loredana, a fost si a vazut-o acolo. I s-a permis sa tina legatura cu ea”, a povestit batrana, conform sursei precizate mai sus.

Sorina: ”Nu vreau sa plec in America”

Scrisoarea emotionanta a Sorinei, fetita din Baia de Arama luata cu forta din casa asitentilor maternali, a fost prezentata de Mihai Gadea in emisiunea sa, “Sinteza Zilei”. In randurile asternute pe o foaie de caiet scolar tip 2, copila a marturisit ca isi doreste sa ramana in familia in care a crescut pana acum si ca vrea sa fie audiata de autoritatile din Romania.

“Maine, pe 25 aprilie, este ziua mea. Fac opt ani, iar eu nu imi doresc decat sa raman cu mami, tati, surioara mea si fratii mei mai mari. Nu vreau sa plec in America. Eu vreau sa fiu audiata de autoritatile statului roman. Sunt mare si stiu ce imi doresc”, este scrisoarea scrisa de fetita luata cu mascatii dintr-o casa din Baia de Arama.

Mircea Badea a reactionat imediat cand a aflat ce a scris Sorina si a subliniat ca nu ea ar fi scris ideea cu audierea in tara. “E destul de putin probabil ca un copil de opt ani sa scrie din capul lui: «Vreau sa fiu audiata de autoritatile statului roman». E foarte greu de crezut, dar nici nu mi se pare foarte relevanta aceasta scrisoare pentru ca Instanta deja a decis. Uneori copiii pot sa aleaga si ce nu e bine pentru ei”, a declarat Mircea Badea in cadrul emisiunii prezentate de Mihai Gadea.

 

coral