Românii care merg în Grecia sunt avertizați de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) că țara este sub alertă meteo de ploi puternice și furtuni.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis miercuri o atenționare de călătorie pentru Grecia. Românii care vor să plece în vacanță în această destinație trebuie să știe că îi așteaptă ploi abundente și furtuni.

Potrivit cancan.ro, Ministerul Afacerilor Externe a informat cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Grecia că Serviciul elen de Meteorologie a emis o alertă de ploi și furtuni în mai multe regiuni.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 9 septembrie 2021: VREMEA, în continuare frumoasă! Ce temperaturi vor fi

Acesta face referire la prognoza meteo pentru 8 şi 9 septembrie cu privire la ploi şi furtuni în Insulele Sporade, nordul Insulei Evia, Thessalia, Grecia Centrală, vestul Insulei Creta, Macedonia centrală şi în vestul regiunii Peloponez.

Astăzi, 9 septembrie, sunt posibile furtuni pe mare, în nordul Mării Egee.

Conform informaţiilor comunicate de Ministerul Afacerilor Externe, în cursul zilei de azi, 9 septembrie, circulaţia va fi restricţionată în centrul Atenei, în contextul organizării Raliului Acropole, etapă a Campionatului Mondial de Raliuri.

Ministerul Afacerilor Externe transmite cetățenilor români să consulte în permanență informațiile publice și recomandările autorităților din Grecia.

coral