Preţuri exorbitante la roşii în acest an. Bucureştenii pot cumpăra un kilogram şi cu 55 de lei, triplu faţă de anul trecut. Costurile uriaşe ar fi cauzate de dublarea facturilor la energie, spun comercianţii. Însă producătorii susţin că în acest moment este puţin probabil să fie pe tarabe roşii româneşti. 

În unele pieţe din Capitală, comercianţii vând deja la tarabe primele roşii româneşti, chiar dacă acestea apar în mod normal la începutul lunii mai. Aşa că le-au pus şi preţuri pe măsură: se vând cu 35 – 55 de lei kilogramul, dublu sau chiar triplu faţă de anul trecut. Explicaţia comercianţilor este faptul că tot dublu a costat şi încălzirea. În pieţe se vând şi roşii din Grecia, cu 30 de lei kilogramul, un preţ asemănător cu cel din supermarketuri la roşiile eco şi bio. 

Cât a crescut preţul legumelor

Şi celelalte legume s-au scumpit. Anul acesta, castraveţii costă 20 de lei kilogramul, iar costul unei legături de ceapă porneşte de la 5 lei.

 

coral