Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic și publicul interesat în legătură cu faptul că au început lucrările pe sectorul de drum Lot 2 – DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C din cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă ”Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C de la km 0+000 la km 16+933”.

Lucrările de modernizare vizează un tronson în lungime de aproape 17 kilometri, situat între drumul național DN 16, pe direcția Gădălin, și drumul național DN 1C, pe direcția Bonțida. Acestea  vor consta într-o serie de operațiuni complexe ce se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră, etc. De asemenea, este prevăzută reabilitarea a 5 poduri, precum și a podețelor, dar și realizarea de stații pentru transportul în comun.

În această fază, lucrările constau în defrișări masive ale zonelor situate în vecinătatea căii de rulare, execuția de șanțuri și alte lucrări pregătitoare în vederea trecerii în etapele de lucrări ce vor viza fundația drumului.

Lucrările sunt executate de Asocierea Operes SRL – Societatea Napoca SA. Valoarea acestora este de 25.936.675,85 lei, fără TVA.

Investiția Consiliului Județean are drept principal scop asigurarea unei circulaţii normale şi în condiţii de siguranță. Ea va asigura, totodată, tranzitarea rapidă şi facilă a unei zone importante a județului, către joncțiunea cu drumul național DN 1C, respectiv către joncțiunea cu drumul național DN 16.

De asemenea, reabilitarea și modernizarea acestui sector de drum va contribui semnificativ la îmbunătățirea condițiilor de viață ale locuitorilor prin dezvoltarea economică a zonei de centru a județului. Totodată, vor fi intensificate legăturile de cooperare economică, va fi fluidizat traficul și va crește nivelul de siguranță a cetățenilor în ceea ce privește confortul, siguranța circulației și protejarea mediului.

coral