Consiliul Judeţean Cluj a demarat lucrări de intervenție în regim de primă urgență având ca obiect ”Punerea în siguranță a investiției: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională – Traseu regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea DJ 161 – LOT 2”.

Este vizat, astfel, sectorul de drum DN 16 – Gădălin – Bonțida – DN 1C, între km 0+000 și 16+933, lucrările având un termen de execuție de maxim patru luni.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Întrucât am fost nevoiți să reziliem contractul cu vechiul constructor din cauza nerespectării de către acesta a clauzelor, vom executa lucrări de punere în siguranță a drumului și pentru asigurarea unor condiții optime de circulație. E un drum județean  extrem de important atât pentru această zonă a județului cât și pentru legătura directă pe care o asigură între cele două drumuri naționale, DN 16, respectiv DN 1C. Totodată, vom organiza o nouă licitație pentru continuarea lucrărilor de reabilitare și modernizare.”

În funcție de starea în care se află diferitele tronsoane ale sectorului vizat, lucrările vor consta în asigurarea rezistenței și stabilității în exploatare a investiției, conservarea lucrărilor executate, frezarea zonelor deteriorate și așternerea de mixturi asfaltice, refacerea sistemului rutier precum și lucrări în vederea colectării, scurgerii și evacuării apelor.

Vechiul contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare pe drumul județean 161 (Drumului Bistriței – Lot 2), încheiat cu Asocierea Operes SRL – Societatea Napoca SA, a fost reziliat din cauza nerespectării de către societate a clauzelor contractuale asumate.

coral