Consiliul Județean Cluj anunță faptul că au început lucrările de alimentare cu apă și canalizare în orașul Huedin și în satele din jur. Lucrările sunt parte a proiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020 și implementat de Compania de Apă Someș S.A., societate aflată sub autoritatea forului administrativ județean.

În valoare de 26.953.123 de lei, fără TVA, investiția vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare din orașul Huedin și comunele Sâncraiu – localitățile Brăișor și Aluniș, Izvoru Crișului – localitățile Șăula și Izvoru Crișului, Poieni – localitatea Morlaca precum și din comuna sălăjeană Almașu – localitățile Fildu de Jos și Almașu.

Alin Tișe, Președintele Consiliului Județean Cluj: „După cum am mai declarat, dezvoltarea zonei de vest a județului este una dintre prioritățile noastre, motiv pentru care ne vom implica activ în creșterea calității vieții locuitorilor de aici, prin toate pârghiile de care dispunem: modernizarea infrastructurii de transport, îmbunătățirea serviciilor edilitare sau crearea de noi locuri de muncă, bine plătite”.

În ceea ce privește orașul Huedin, lucrările vor viza reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime totală de circa 13.600 de metri, acoperind 26 de străzi. În total vor fi realizate 435 de branșamente la consumatori. În ceea ce privește extinderea rețelei de canalizare, ea se va realiza pe 18 străzi și va măsura o lungime totală de 8.867 de metri și 320 de racorduri la imobile.

De asemenea, în cele șapte sate situate în jurul orașului Huedin vor fi extinse și reabilitate rețele de apă pe o lungime de aproape 23 de km și 250 de branșamente. În plus, vor mai fi edificate trei rezervoare de apă, o stație de pompare, cămine de vane, etc.

coral