George Simion, co-presedintele AUR, a anuntat ca alianta pe care o conduce incepe demersurile pentru suspendarea din functie a presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis.

Liderul AUR a declarat ca a inceput strangerea de semnaturi de la parlamentari si ca ”mai multi parlamentari de la mai multe partide” au promis ca vor sustine acest demers.

”Vom apela la sutele de mii de romani care ne contacteaza, ne scriue pe internet si ne roaga sa-l dam jos pe Iohannis, pentru ca o veche romaneasca spune ca pestele se impute de la cap.” – a spus liderul AUR.

”Este momentul. Au existat doua nominalizari pentru prim-ministru, care nu au intrunit o majoritate parlamentara. Conform Constitutiei pe care, pe toata durata mandatului a incalcat-o in picioare, trebuie sa ajungem la alegeri anticipate”. – a spus Simion.

AUR a lansat site-ul josiohannis.ro
Liderul AUR, George Simion, a anuntat ca semnaturile pentru demiterea lui Klaus Iohannis pot fi stranse si online, pe site-ul josiohannis.ro.

AUR va strange semnaturi in fiecare localitate din tara si in diaspora, pentru ca si acolo a primit foarte multe voturi Klaus Iohannis. In ciuda faptului ca, din pacate, presedintele controleaza o parte a sistemului, vom merge pana la capat si speram ca celalalte partide parlamentare nu se vor lasa intimidate si vor acquiesa la acest demers, pentru ca postul de la Palatul Cotroceni sa devina cat mai repede vacant.”

Invitam toate formatiunile, atat politice, cat si civice, sa se alature acestui demers. Invitam romanii sa intre pe site-ul josiohannis.ro si sa semneze pentru demiterea lui Iohannis in format digital sau pe unul dintre tabele.” – a spus Simion.

10 motive invocate de AUR

Pe site-ul josiohannis.ro sunt publicate 10 motive care au stat la baza deciziei de a incepe procedura de suspendare din functie a presedintelui Klaus Iohannis.

Printre altele, seful statului este considerat raspunzator pentru ca ”a crescut exploziv facturile romanilor, desi suntem producatori de energie”.

”1. Este principalul vinovat fiindca statul roman a esuat, asadar a recunoscut chiar si el ca nu mai poate fi presedinte;

2. In loc sa fie garant al respectarii Constitutiei, a calcat in picioare Legea Suprema si a folosit-o in interes propriu, a facut tot timpul partizanat politic in favoarea PNL, desi presedintele trebuie sa fie neutru;

3. Este vinovatul moral pentru miile de morti, mai ales din ultimele saptamani, Guvernul lui si oamenii lui au fost incapabili sa gestioneze criza sanitara, dar el i-a sustinut in continuare in functii si la putere, rezultand si mai multe victime;

4. A crescut exploziv facturile romanilor, desi suntem producatori de energie;

5. A ignorat complet invatamantul romanesc, desi s-a laudat ca promoveaza „Romania Educata”;

6. Nu a ratat nicio excursie in strainatate iar acum, cand tara se afla in cea mai grava criza politica si sanitara, s-a dus sa viziteze Piramidele;

7. I-a ignorat pe eroii Romaniei, lipsind aproape intotdeauna de la sarbatorile nationale;

8. Si-a neglijat misiunea de mediator intre sindicate si patronate, intre stat si cetateni, intre diferitele categorii sociale, izolandu-se total in luxul de la Cotroceni, departe de nevoile reale ale romanilor;

9. A generat criza politica actuala, in plina pandemie, doar pentru a controla justitia si activitatea guvernului, se comporta ca un dictator care vrea ca toate puterile statului sa il slujeasca, iar institutiile sa ii stea la dispozitie incalcand legea pentru a-i indeplini ordinele;

10. A dezbinat societatea romaneasca, impartind cetatenii in buni si rai, acuzandu-i pe romani pentru propriile lui esecuri”

AUR are nevoie de 156 de semnaturi de la parlamentari

Simion a recunoscut faptul ca, pentru a ca acest demers sa reuseasca, AUR are doar 43 de parlamentari si este nevoie – in total – de semnaturile a 156 de parlamentari.

El a adaugat ca marti, la audierile ministrilor propusi in Guvernul condus de Nicolae Ciuca, AUR va incepe sa stranga semnaturi de la parlamentari.

“Maine, la audierile ministrilor, care oricum sunt degeaba si sunt un simulacru, ca toate aceste consultari, noi o sa incepem sa luam semnatura cu semnatura de la parlamentari. Avem nevoie de 156 de parlamentari sa semneze aceste tabele de demitere din functie a presedintelui – o treime din Parlament si 234 de parlamentari care sa voteze”, a afirmat Simion.

Suspendarea presedintelui – ce prevede Constitutia Romaniei

Ce prevede Constitutia Romaniei in privinta procedurii de suspendare din functie a aresedintelui Romaniei:

”Art. 95 – Suspendarea din functie

(1) In cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa.

(2) Propunerea de suspendare din functie poate fi initiata de cel putin o treime din numarul deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostinta Presedintelui.

(3) Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea Presedintelui.” coral