Noul card electronic de identitate, care va înlocui treptat actuala carte de identitate, provoacă nemulțumiri din partea reprezentanților AUR.

Aceștia consideră că noile cărți de identitate sunt ”încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale”.

Într-un mesaj postat pe Facebook de către Alianța pentru Unirea Românilor, au fost formulate mai multe întrebări despre noua carte electronică de identitate.

”Întrebări legitime cu privire la noile buletine:

Citește și

Ideea lui Barna despre eliminarea adresei din buletin, criticată de colegii de coaliție și analiști

– De ce nu apare tricolorul?

– De ce a fost înlocuit SEX cu GEN?

– De ce nu a existat o dezbatere publică înainte de a începe emiterea noilor buletine?

– Este acesta încă un pas înainte spre ștergerea identității naționale și reeducarea populației?” – spun cei de la AUR.

Cluj-Napoca este primul oraş din ţară unde se introduce cartea electronică de identitate. Aici a fost anunțat, luni, în premieră națională, proiectul-pilot pentru eliberarea acestor documente.

Serviciul este opțional, iar doritorii se pot înscrie online.

Noul format va înlocui cartea de identitate existentă până în 2031, conform termenelor europene. Cei care vor o carte de identitate electronică, trebuie să facă o programare online.

Lucian Bode, ministrul Administrației și Internelor: “Cartea electronică are funcționalități multiple, care vor contribui la reducerea birocrației, la flexibilizarea relațiilor dintre autorități și cetățeni, prin asigurarea unui acces facil la servicii esențiale, concomitent cu oferirea de garanții suplimentare de securitate privind protejarea identității”.
  coral