Un australian in varsta de 78 de ani, fost pasager pe nava de croaziera Diamond Princess, a murit, duminica dimineata, la un spital din Perth, din cauza coronavirusului, au anuntat autoritatile australiene, potrivit AFP.

Sotia barbatului, in varsta de 79 de ani, care s-a infectat si ea la bordul navei, este in continuare spitalizata la Perth.

O alta tara care a anuntat primul deces cauzat de coronavirus este Thailanda. Un barbat de 35 de ani, care avea si febra denga, a murit din cauza Covid-19. Thailanda a inregistrat din ianuarie pana acum 42 de cazuri de infectare. 30 de persoane s-au vindecat intre timp, iar 11 se afla in continuare in spitale.

China continentala a semnalat sambata 573 de noi cazuri de infectare, bilant mai mare decat cei din ziua precedenta – 427. Numarul deceselor a fost 35 fata de 47 in ziua precedent. In total, in China continentala au murit 2.870 de persoane.

In Coreea de Sud, autoritatile sanitare au anuntat, duminica, ca s-au inregistrat 376 noi cazuri de infectare, totalul ajungand la 3.526. Au murit 17 persoane pana acum. Bisericile au fost inchise si multe au recurs la varianta online pentru slujbe.

In Irlanda, Luxemburg si Armenia s-au inregistrat primele cazuri de infectare. In Irlanda, persoana infectata este un barbat care s-a intors din nordul Italiei.

In Luxemburg este vorba de o persoana in varsta de aproximativ 40 de ani care a calatorit de asemenea in Italia.

In Armenia, un barbat in varsta de 29 de ani este infectat cu Covid-19, dupa ce a fost plecat in Iran.

Epidemia a afectat pana acum aproximativ 60 de tari si s-a soldat cu aproape 3.000 de decese. Au fost infectati peste 86.000 de oameni.

Nightwhisper coral