News Flash:

Austria primește de astăzi primii pacienți COVID din România. Danemarca trimite două echipe de medici la Matei Balș

22 Octombrie 2021
372 Vizualizari | 0 Comentarii
Ajutor din partea Austriei

Austria va deveni vineri a treia țară europeană care preia pacienți COVID din România, după Ungaria și Polonia, a anunțat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila. De asemenea, două echipe de medici din Danemarca vor veni la Institutul Matei Balș din București, pentru a îngriji pacienți aflați la terapie intensivă.

Vor mai fi trimiși pacienți și în Polonia, în condițiile în care azi au fost transportați trei, iar această țară a pus la dispoziție 20 de paturi.

„Este important orice fel de sprijin și mai ales această solidaritate care vine este îmbucurătoare, dar trebuie să fim și noi solidari cu noi înșine”, a spus ministrul.

„Mâine reușim să operaționalizăm un zbor și spre Austria și vom continua cu aceste trei țări, pentru că capacitatea funcțională nu s-a atins”, a precizat el.

Austria a trimis, de asemenea, medicamente pentru pacienții COVID în stare gravă.

Ministrul a mai spus că Serbia a promis că va trimite în România concentratoare de oxigen şi anticorpi monoclonali.

„Danemarca ne-a promis două echipe de medici care vor veni în București și pentru care pregătim operaționalizarea a 20 de paturi de terapie intensivă în plus la Institutul Matei Balș”, a spus Cseke.

Și Franța a promis că va trimite personal medical în România. De asemenea, personal medical din Republica Moldova este deja în România și îngrijește pacienți la spitalul din Lețcani.

„Comunitatea europeană s-a mobilizat. E îmbucurător acest lucru. Sigur, și România a oferit sprijin atunci când alte țări au avut nevoie. Dar trebuie să ne ajutăm și noi pe noi înșine”, a mai spus ministrul.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1168 (s) | 33 queries | Mysql time :0.044398 (s)