Primarul comunei Gilău, Gelu Topan, a anunțat că localitatea de la intrarea din Apuseni a fost inclusă în Asociația Metropolitană de Transport Public. Astfel, Compania de Transport Public Cluj-Napoca își va extinde rețeaua de mijloace de transport în comun inclusiv în Gilău.

„Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat astăzi (n.red 27 noiembrie) includerea Gilăului în Asociația Metropolitană de Transport Public. Procedura este ca fiecare membru al AMTP să își dea acordul pentru primirea noastră. Avem deja hotărâri de la Florești, Feleacu, Baciu și Chinteni; a mai rămas doar Apahida, dar așteptăm un vot pozitiv și de acolo. Ulterior, vor mai fi necesare câteva zile pentru ca decizia să fie validată de instanță. Ce vreau să vă spun este că mai durează, dar foarte puțin, să vedem autobuzele în Gilău.

Reprezentanții CTP au început verificările de traseu și monitorizările privind gradul de încărcare pe diversele tronsoane orare, pentru a putea estima care va fi necesarul de mijloace de transport. Am convenit cu ei ca autobuzele să circule până la ieșirea spre Căpușu”, a transmis primarul comunei Gilău, Gelu Topan. 

coral