Autoritatile mexicane avertizeaza ca pandemia ar putea dura tot anul si iau in considerare inasprirea masurilor de preventie, inclusiv interzicerea adunarilor si prelungirea vacantei de Pasti a elevilor, relateaza Reuters.

Ministerul Educatiei a spus ca aproximativ 33 de milioane de elevi vor intra in vacanta de Pasti la finalul saptamanii viitoare si ca perioada va fi dublata la 30 de zile.

Ministerul Sanatatii a recomandat anularea evenimentelor la care participa peste 5.000 de oameni.

„Ne pregatim de o epidemie care poate dura tot anul”, a spus Hugo Lopez-Gatell, ministru adjunct al Sanatatii, intr-o conferinta.

 In Mexic au fost inregistrate peste 40 de cazuri de infectare cu COVID-19. Nu au fost raportate decese.

Spre deosebire de SUA si de majoritatea statelor din America Latina, Mexicul nu a impus inca restrictii semnificative, insa autoritatile s-au aratat ingrijorate ca virusul se poate extinde din Statele Unite.

Presedintele Andres Manuel Lopez Obrador a continuat, in weekend, sa participe la intalniri cu sute de sustinatori. „Am salutat oamenii si le-am ascultat cererile”, a scris el pe Twitter.

Pe retelele de socializare, unii s-au aratat alarmati ca presedintele in varsta de 66 de ani a imbratisat si sarutat copii adusi de sustinatorii lui in orasul Ometepec, Guerrero.

„Restul lumii e in carantina si presedintele nostru merge peste tot si saruta oameni”, a scris un utilizator de Twitter.

Cateva meciuri de fotbal programate weekendul acesta si alte turnee au loc cu portile inchise, iar sezonul ligii mexicane de baseball va incepe mai tarziu decat de obicei, pe 11 mai. coral