Autostrada Transilvania (A3) se află cu lucrările la frontieră. Până în toamnă se va deschide punctul de frontieră Borș 2, acest proiect fiind prezentat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) maghiarilor.

Întâlnirea a avut loc la Oradea, participând o delegație a CNAIR și reprezentanți ai Ambasadei României în Ungaria, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea.

Delegația maghiară a fost condusă de Zsolt Thoroczkay, șeful departamentului de Dezvoltare a Infrastructurii Rutiere din cadrul Ministerului Inovării și Tehnologiei. Au fost prezentate stadiile proiectelor de infrastructură rutieră de la granița româno-ungară: Autostrăzile A3 (România) și M4 (Ungaria), drumul expres Satu Mare – Oar / Csenger (România) și M49 (Ungaria)

Se va deschide frontiera de la Borș 2 până la toamnă

Delegația română a prezentat informații privind funcționarea punctului de trecere a frontierei a autostrăzilor M4 și A3 și planurile pentru o legătură rutieră viitoare între M49 și tronsonul rutier corespunzător pe teritoriul României, scrie ziardecluj.ro.

„S-a luat decizia semnării protocolului între România și Ungaria pentru deschiderea frontierei de la Borș 2, pentru care fiecare dintre părți va face demersuri la nivelul conducerii ministerelor și guvernelor pentru a face posibilă această deschidere cel târziu în septembrie.

S-a stabilit realizarea unei conexiuni între M49 și drumul expres Oar – Satu Mare, pentru care se va semna studiul de fezabilitate zilele următoare. S-a agreat de partea ambelor state ca lucrările la ambele drumuri expres să se desfășoare în același timp, astfel încât în 2024 să poată fi deschis un nou punct de frontieră.

Ca urmare a înțelegerii anterioare stabilite în momentul când am realizat punctul de trecere de la Nădlac 2, frontiera maghiară va găzdui punctul de trecere atât la Borș 2, cât și la Oar – Satu Mare, ambele puncte de trecere a frontierei fiind pe partea maghiară”, a declarat Ovidiu Marian Barbier, director adjunct al CNAIR.

După inaugurarea punctului de frontieră va avea loc următoarea întâlnire româno-maghiară.

coral