Apel ferm de la Organizatia Mondiala a Sanatatii: Respectati restrictiile, fara relaxare, mai ales ca vine Pastele ortodox. Directorul regional pentru Europa a fost cat se poate de clar: Nu va faceti iluzii! Desi cifrele scad in vestul continenului, tarile din est vor simti abia acum impactul total al epidemiei.

„Amenintarea acestei pandemii produce inca o presiune uriasa asupra Europei. Numarul de infectari din toata regiunea continua sa creasca. In ultimele zece zile, numarul cazurilor raportate aproape ca s-a dublat, ajungand la aproape un milion. Asta inseamna ca jumatate din bilantul mondial al COVID-19 este in Europa.

Din primele zece tari din regiune cu cele mai multe cazuri de infectare, au fost inregistrate evolutii optimiste in ceea ce priveste scaderea infectarilor in Spania, Italia, Germania, Franta si Elvetia in ultimele saptamani.

Insa, aceste mici semnale pozitive din anumite tari sunt contrabalansate de cresterea constanta sau brusca a cazurilor in tari ca Marea Britanie, Turcia, Ucraina, Belarus si Rusia. Urmatoarele saptamani vor fi critice pentru Europa”, a spus Hans Henri P. Kluge, director OMS Europa, conform digi24.ro.

coral