Avertizare meteo ANM Cod Galben prelungit. Mai multe zone din România, sub vizorul meteorologilor. ANM a transmis, duminică, faptul că mai multe zone din țară se află în prezent sub incidența unui cod galben de ceață.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, avertizări nowcasting Cod galben de ceaţă, valabile în judeţe din regiunile Moldovei, Munteniei, Olteniei şi Banatului.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în judeţele Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Teleorman, Olt, Dolj şi Mehedinţi se va semnala ceaţă, iar vizibilitatea se va reduce sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. De asemenea, pe arii restrânse va fi posibilă apariţia burniţei.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Cum va fi vremea în noiembrie

Potrivit datelor publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), luna noiembrie vine cu temeperaturi destul de ridicate, însă și cu o serie de ploi în mai multe zone ale țării. Se pare că în următoarele patru săptămâni, vremea va fi uşor mai caldă decât normalul perioadei, iar ploile nu vor lipsi, se arată în prognoza meteo pentru intervalul 16 noiembrie – 7 decembrie, publicat de ANM.

Astfel, potrivit sursei citate, în săptămâna 16 – 23 noiembrie, temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, posibil ușor mai ridicate în nord-vest. În ceea ce privește, regimul pluviometric, acesta va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte.

La finalul lunii noiembrie, în săptămâna 23 – 30 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

Cum va fi vremea la început de decembrie

Nici în decembrie temperaturile nu scad. Se pare că vremea va fi mult mai călduroasă decât normalul pentru această perioadă. Mai exact, potrivit datelor publicate de ANM, în săptămâna 30 noiembrie – 7 decembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă. coral