Sorina Pintea – fost ministru al Sanatatii – a fost dusa, din nou, la spital, de data aceasta la clinica Ministerului Afacerilor Interne. Imaginile difuzate, aseara, de Antena 3 au infatisat-o pe Sorina Pintea incatusata si incadrata de politisti, foarte multe voci reclamand faptul ca a fost pusa intr-o situatie umilitoare.

Viorel Mocanu, avocatul Sorinei Pintea, a considerat ca intreaga scena a fost regizata, iar fostului ministru al Sanatatii nu i s-a pus la dispozitie o masina adaptata starii sale de sanatatea. Sorina Pintea sufera de o boala autoimuna foarte grava, iar starea sa este din ce in ce mai complicata. Nu poate manca si, conform celor declarate de avocatul sau la Antena 3, este ”torturata psihic”.

”Sunt patru intrari la aceasta policlinica – s-a folosit intrarea din Splai, acolo unde era toata presa, evident, pentru a se realiza aceste imagini care nu fac decat sa o puna intr-o situatie umilitoare. Imi asum ce spun: sunt acte de tortura la la adresa domniei sale, daca cumva cineva credea ca sta bine cu psihicul in acest moment”, a spus avocatul Viorel Mocanu.

Avocatul Sorinei Pintea a mai precizat ca fostul ministru al Sanatatii nu poate manca de 72 de ore, ceea ce nu poate duce decat la agravarea starii sale de sanatate. De altfel, a fost depusa si o sesizare catre Centrul de Retinere si Arestare Preventiva nr. 1 din Bucuresti, acuzatia fiind aceea ca fostului ministru i-au fost incalcate mai multe drepturi, Sorina Pintea fiind expusa in situatia in care se afla, adusa in catuse la medic si impinsa de un agent din escorta. Potrivit sesizarii, avocatii spun ca au fost incalcate drepturile pacientului si art. 3 din CEDO.

coral