Un copil de 13 ani a dispărut miercuri, în jurul orei 14:30, din localitatea clujeană Florești. Echipe mixte formate din polițiști și voluntari încearcă să îl găsească pe Marian.

Un minor în vârstă de 13 ani, din comuna/sat Florești, a plecat de la domiciliu în data de 27 ianuarie anul curent, însă nu s-a mai întors. Dacă îl vedeţi, nu ezitaţi să apelaţi gratuit 112, pentru a anunţa imediat Poliţia!

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 27 ianuarie anul curent, în jurul orei 14.30, PLEȘA LUCIAN MARIAN, în vârstă de 13 de ani, din comuna/sat Florești, a plecat voluntar de la domiciliu și nu s-a mai întors.

Ce semnalmente are băiatul dispărut din Florești

 – înălțime aproximativ 1.50 m, greutate 50 kg, păr șaten închis, scurt.

La momentul plecării, acesta purta o geacă din fâș de culoare neagră, pantaloni de trening de culoare gri închis, încălțăminte sport de culoare alb cu albastru, precum și o mască de protecție de culoarea neagră cu un desen tip flacără.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre minor, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Pleșa Lucian Marian, copilul dispărut din Florești, a vorbit la telefon cu o persoană din anturajul familiei și a comunicat că este în regulă, dar nu a spus unde se află exact. Copilul din Florești este căutat în zona Gheorgheni, acolo unde se presupune că se află după ce a discutat la telefon cu o persoană apropiată, conform voluntarilor de la CERT Rescue.

Băiatul dispărut din Florești și-a ascuns urmele

Extrem de versat, Lucian Marian Pleșa și-a închis telefonul și nu a mai putut fi depistat pe baza semnalului. În jurul orei 12.00, joi, 28 ianuarie, acesta și-a deschis telefonul și a fost reperat semnalul undeva în zona Gării Cluj, dar nu a putut fi găsit pentru că l-a închis rapid.

Polițiștii și jandarmii au dus câini de urmă în Florești pentru a-l căuta, dar la scurt timp telefonul a fost din nou deschis, de această dată fiind depistat la Iulius Mall Cluj. Este posibil ca cineva din Florești să îl fi avertizat că lucrurile se complică. Se pare că a discutat și cu cineva din familie și cu o persoană din Satu Mare, unde locuiește bărbatul cu care trăiește mama băiatului. Ultimul neagă că a discutat cu băiatul ceva.

Lucian Marian Pleșa a mai fugit de acasă, fiind găsit ascuns în scara unui bloc, în Făget și într-o rulotă. 

Poliția a oprit căutările cu câinii de urmă.

Mama băiatului spune că l-a sunat, dar telefonul este închis: ”Abia aștept să vină, să fie bine, să știu măcar că e bine. Gândul că n-a mâncat, numai 3 lei 50 avea la el și nici nu e îmbrăcat în haine de iarnă. E în adidași și geacă de toamnă și o bluziță cu glugă. Se știe că e frig afară, mai ales cum a fost frigul ăla azi-noapte. Unde a stat peste noapte?”.

Părinții băiatului sunt despărțiți.

Bunicul băiatului spune că acesta e ușor influențabil. ”Aseară l-am căutat, am umblat cu mașina. E mai slab de înger, cu o ciocolată îl cumperi. L-a căutat și tatăl”, a spus acesta.

Din păcate, la două zile de la dispariție, copilul încă nu a fost găsit. Poliția și voluntarii fac eforturi pentru a-l găsi.  coral