Sasha, un băiețel căutat de aproape o lună în regiunea Kiev, a fost găsit mort. Copilul s-a pierdut în timp ce încerca să plece cu bunica sa. Reamintim că aceștia se aflau pe o ambarcațiune care s-a scufundat în Nipru. Atunci, a fost găsită doar bunica micuțului, înecată, dar părinții lui Sasha nu și-au pierdut speranța. Până acum!

A trecut aproape o lună și jumătate de la invadarea Ucrainei de către armata rusă. Mii de soldați și-au pierdut viața, de ambele părți, însă în acest conflict au murit și foarte mulți civili. Numeroase familii au fost greu încercate de drame teribile, o astfel de poveste cu final tragic fiind și cea prezentată în rândurile următoare.

Un băiețel căutat de aproape o lună în regiunea Kiev a fost găsit mort

Sasha, băiețelul de 4 ani care s-a pierdut în urmă cu o lună, pe când încerca să fugă din regiunea Kiev cu bunica sa, a fost găsit mort. Anunțul tragic a fost făcut de mama lui. La începutul acestei săptămâni, autoritățile din Ucraina au anunțat că peste 160 de copii au fost uciși de la debutul invaziei forțelor ruse. Printre victimele teribilului bilanț se află și Sasha, un copilaș de 4 ani, care era dat dispărut de aproape o lună.

La 10 martie, Sasha Zdanovich a dispărut împreună cu bunica sa, în timp ce încercau să fugă din Kiev. Din cauza situației tot mai grave din oraș, cei doi au încercat să părăsească zona capitalei cu o barcă, însă aceasta s-a scufundat în Nipru. În toată această perioadă, Anna Yakhno, mama copilului, a încercat disperată își găsească băiețelul, sperând că acesta este în viață. Ea a postat mai multe mesaje pe rețelele de socializare, rugându-se, în același timp, ca micuțul de care nu mai știe nimic de zile întregi să fie în viață.

Și familia mea a devenit o victimă a acestui război sălbatic. Pe 10 martie, încercând să ne salvăm de la împușcături și de la foamea mortală pe teritoriul ocupat, apropiații mei au fost nevoiți să încerce să treacă canalul Kievului pe o barcă. În cele 10 minute după ce ne-am pornit, legătura a fost pierdută. A doua zi a fost găsit cadavrul bunicii fiului meu și al unei alte pasagere de pe barcă. Soarta fiului meu și a celorlalți 5 pasageri ai navei este necunoscută.

Căutările sunt dificile, având în vedere că o bună parte din zona rezervorului de apă al Kievului este ocupată de trupele ruse. În multe zone locuite din apropiere sunt lupte. Copilul era singurul în vestă de salvare. Facem totul pentru a-l găsi pe băiețelul meu. Sunt recunoscătoare tuturor pentru răspuns și susținere. Credința și speranța sunt mereu cu noi. Continuăm să căutăm și să credem în miracole! Ajutaţi-mă să-mi găsesc fiul”, scria femeia pe pagina de Facebook, alături de mai multe fotografii cu Sasha, pe 23 martie.

Trupul neînsuflețit al lui Sasha a fost găsit după aproape o lună

Mama lui Sasha a sperat până în ultima clipă să-și revadă fiul în viață, însă totul s-a năruit. Anna Yakhno consideră că nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi fost război. Ea crede că trupele ruse care au asediat Kievul au fost cele care au provocat răsturnarea bărcii, în care se aflau opt persoane, printre care și fiul ei.

A fost găsită soacra mea, iar o altă femeie care era cu ei a fost descoperită a doua zi. Erau amândouă moarte. Șase persoane, inclusiv Sasha, sunt căutate”, scria după câteva zile mama micuțului.

Însă marți, 5 aprilie, speranțele Annei că fiul ei Sasha este în viață s-au năruit. Aceasta a postat un mesaj dureros pe pagina sa de socializare.

Astăzi am găsit corpul lui Sasha. Mulțumesc tuturor celor care au crezut, care au ajutat la căutare, mulțumesc tuturor pentru rugăciuni și credință, mulțumesc pentru susținere. Datorită vouă, fiul meu m-a regăsit. Sasha, îngerașul nostru, este deja în Rai! Astăzi, sufletul său și-a găsit liniștea”, a scris Anna Yakhno. coral