Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un bărbat în vârstă de 37 de ani cu privire la săvârșirea infracțiunilor de corupere sexuală a minorilor și tentative de viol.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, în luna august 2019 bărbatul în vâstă de 37 de ani ar fi determinat un minor cu vârsta de 11 ani la acel moment să efectueze împreună cu el acte cu caracter sexual, iar în același context au fost puse în practică acte de natură sexuală, atât asupra minorului cât și asupra bărbatului în cauză.

”De asemenea, la data de 01.07.2021, aceeași persoană, cu intenția de a întreține un raport sexual normal cu un minor de 7 ani, i-a dat pantalonii și lenjeria intima jos, moment în care au fost surprinși de tatăl minorului, în acest fel activitatea infracțională fiind întreruptă”, arată procurorii.

În cursul zilei de sîmbătă 03.07.2021, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore de către organele de poliție din cadrul Poliției orașului Huedin, iar la data de 04.07.2021 un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin a formulat propunere de arestare preventivă.

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Huedin a admis propunerea procurorului și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, şi în vederea stabilirii răspunderii penale.

coral