Un bărbat care a avut un accident la intrarea în Cluj Napoca și-a abandonat mașina pe marginea drumului în urma unui accident. Însă bărbatul care s-a ales cu paguba a lăsat înăuntru şi trei câini.

Animalele au stat înăuntru trei zile, ignorate de trecători şi de autorităţi.

Încuiaţi într-o maşină abandonată pe marginea drumului, cu doar unul dintre geamuri crăpat suficient cât să nu se sufoce. Aşa au stat trei câini de talie mare timp de trei zile. Poliţişti, jandarmi, angajaţi ai primăriei, dar şi trecători au privit animalele fară ca cineva sa intervină, scrie observatornews.ro.

Anamaria Nemeş, Asociaţie Protecţia Animalelor: Deci dacă erau afară, dacă era soare, nu trebuia să fie nu ştiu câte grade afară, dacă era soare, câinii ăştia mureau în câteva ore.

Abia în a treia zi, autorităţile şi-au dat seama că o maşină nu e locul ideal pentru a ţine un animal. Şi asta doar la sesizarea asociaţiilor de protecţia a animalelor şi a echipei Observator.

Andreea Vişan, purtător de cuvânt IPJ Cluj: Ulterior, în parcarea unui centru comercial a fost găsit un alt patruped care ar aparţine aceloraşi persoane şi care se afla într-o remorcă.

Acum, un procuror va decide dacă va deschide o acţiune penală împotriva proprietarului.

coral