Victima, un bărbat de 47 de ani, are mâna dreaptă bandajată. Omul trăiește în Gherla își începe povestirea – vineri, 22 mai, la I.M.L.Cluj – arătând că suferă de hernie de disc, urmând ca pe 1 iunie să fie operat, motiv pentru care acum se află în concediu de boală. Mărturisește că, în ziua precedentă, pe la ora 18.30, ieșise pentru mici cumpărături în piața agroalimentară a orașului unde, în fața tarabei cu lactate, a fost abordat cu aroganță de Costică, atotputernicul paznic de noapte al pieței, pensionar de boală, angajat la mica înțelegere de către vânzători ca să le păzească marfa timpul nopții.

"Acolo, acest lup pus la stână, beat probabil, a început să urle la mine, fără motiv, după care a încercat să mă lovească. La care eu l-am prins de umeri, ca să-i zădărnicesc gestul. Și, pentru că nu doream să-l lovesc, ne tot împingeam unul pe celălalt, până când scena a fost văzută de doi vecini aflați la geamul blocului de alături. Rapid, aceștia au coborât, ca să ne despartă. Și, până să intervină ei, numa' am simțit o căldură neobișnuită și am văzut cum sângele îmi țâșnește din mîna dreaptă, ca dintr-o arteziană… Individul mă tăiase cu un cuțit pe care nici nu am văzut când l-a scos!" În continuare, cineva a sunat la Ambulanță iar salvarea a apărut în două minute, ducându-l de urgență pe rănit la Spitalul Municipal din apropiere.

"În timp ce mă aflam la spital, unde medicii îmi acordau primul ajutor, am aflat că a sosit la fața locului și polițiștii, care i-au luat declarații paznicului… Care – culmea tupeului! – tot el a fost cel care i-a chemat" – adaugă bărbatul. Spune, indignat la culme, că e supărat pe gestul paznicului ad-hoc și va merge până la capăt ca să-și afle dreptatea! Este poftit în cabinetul de consultații, de unde se întoarce, la scurt timp, cu un certificat în care medicii i-au recomandat între 8 și 9 zile de îngrijiri.

"Individul ăsta a mai bătut oameni în piață, doar pentru că a vrut să pozeze în omul legii, așa că sunt hotărât să-i stric odată circuitul și primul lucru pe care am să-l fac atunci când mă întorc acasă va fi să cer înregistrarea camerelor de supraveghere, ca să o prezint autorităților"!    

Sorin Grecu

 

coral