Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a răbufnit, după ce a primit decizia de părăsire a vilei de protocol din strada Gogol. Fostul șef de stat pare că a ajuns la disperare de situația creată, după ce a fost declarat oficial colaborator al fostei Securități de o instanță din România, așa că a venit acum cu o replică acidă. Ce a transmis Traian Băsescu, vedeți în rândurile de mai jos.

Traian Băsescu a făcut mutarea surpriză la care nu se aștepta nimeni

Traian Băsescu acuză instituțiile statului de lipsă de respect, în relația cu el, și spune că și el va răspunde de acum încolo cu aceeași monedă. Cu toate acestea, fostul președinte a declarat că, în ciuda faptului că în spațiul public s-ar fi creat impresia că RAPPS a acționat intempestiv, lucrurile nu stau deloc așa.

„Este o situație normală, n-aș intra în detalii. Azi (joi – N.R.) i-am chemat să facă inventarul, pentru că acolo este un inventar de predat. (O să mă mut) atât de repede cât pot. Cealaltă locuință este gata să primească mobilier. RAPPS a fost cea mai decentă instituție, a lucrat cu legea, n-a lucrat cu somații, n-a lucrat cu notificări, deci a fost cea mai decentă instituție dintre toate instituțiile statului. Un stat care-și batjocorește foștii președinți n-are cum să fie tratat de către foștii președinți altfel decât îi tratează el. Așa că ce-mi dă statul am să-i dau și eu, n-am obligația să-i dau altceva”, a afirmat Traian Băsescu.

Traian Basescu a facut mutarea surpriza la care nu se astepta nimeni

„Maria e oricum mulțumită”

Traian Băsescu spune că nu stă „la mila statului”, mai ales că are un apartament foarte frumos. Fostul șef de stat a declarat în mai multe rânduri că apartamentul pe care l-a cumpărat recent însă nu a fost finisat, așa că nu se poate muta, momentan.

„Mi-e foarte bine. Credeți-mă că nu am niciun regret personal după locuința de protocol, mi-am cumpărat un apartament foarte frumos, așa că nu stau la mila statului român. (…) Maria e oricum mulțumită, atât timp cât suntem împreună”.

coral