Un jurnalist ucrainean l-a lovit în față pe un politician prorus, în direct, în timpul unei dezbateri televizate din Ucraina despre acțiunile președintelui rus Vladimir Putin, iar apoi conflictul a degenrat, fiind nevoie de intervenția participanților din platou să îi calmeze pe cei doi, relatează Daily Mail.

Încăierarea șocantă a izbucnit între parlamentarul Nestor Shufrych, de la partidul prorus „Pentru viață” – o platformă de opoziție din Ucraina, și jurnalistul Iuri Butusov. Politicianul a fost atacat de colegul său de platou după ce a refuzat să îl condamne pe Vladimir Putin, pe fondul discuției despre comasarea de forțe militare de către Rusia, la granița cu Ucraina, pentru o potențială invazie.

Shufrych a rămas însângerat după ce Butusov s-a apropiat de el și l-a lovit puternic în plină figură, în platou fiind prezenți atât fostul premier ucrainean Arseni Iațeniuk, cât și fostul președinte Petro Poroșenko. Politicianul prorus s-a ridicat pentru a riposta, iar apoi cei doi s-au încăierat.

Butusov a reușit să îl blocheze pe Shufrych și ulterior amândoi au căzut la pământ, în timp ce restul invitaților din platou au încercat să îi oprească. În cele din urmă, cei doi au fost despărțiți și au continuat discuția, la talk show-ul „Libertatea de exprimare”, moderat de jurnalistul Savik Shuster.

Shufrych a fost întrebat dacă Putin este un criminal și un ucigaș, dar a refuzat să răspundă, limitându-se să spună doar atât: „Lasă autoritățile ucrainene să se ocupe de asta”.

Fostul președinte ucrainean Poroșenko a intervenit și l-a acuzat pe Shufrych pentru această remarcă, afirmând: „Este un agent rus chiar aici, în studio”. Conflictul de la TV a venit în timp ce mii de refugiați ucraineni începeau să intre în Rusia, după ce aliații lui Vladimir Putin din estul Ucrainei au ordonat evacuarea în masă a cetățenilor din cele două republici separatiste, Donețk și Luhansk.  Liderii separatiștilor au luat această decizia după ce au susținut, vineri, că Ucraina este pe cale să atace cele două regiuni.
 

 

 

coral