Baghera, cunoscutul interlop din zona Turda-Câmpia Tuzii, considerat regele etnobotaniceloa fost condamnat, în cursul zilei de joi, 20 iunie, la pedeapsa de 5 ani de închisoare, cu executare, pentru comiterea a mai bine de 1000 de acte materiale de vânzare a etnobotanicelor. Hotărârea primei instanțe nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Alături de acesta, magistrații Tribunalului Cluj au condamnat-o și pe iubita interlopului, ceilalți trei inculpați, Răzvan Radu, zis Uscatu, Ioan Cătălin Petruț și Aureliana Anca Hirișcău aufiind condamnați la începutul anului, în urma recunoașterii vinovăției.

Scrob Sergiu Sorin, zis Baghera, a fost arestat preventiv în octombrie anul trecut, după ce fusese inițial reținut pentru 24 de ore în dosarul drogurilor "Zombie" din zona Turda-Câmpia Turzii. Acesta a susținut în fața judecătorilor că este nevinovat . ”Nu este nimic adevărat. Nu o găsit nimic la mine” sustinea cel despre care toată câmpia Turzii știa că este cel care livrează drogul periculos tinerilor din urb.  

 ”In anul 2018, la nivelul Poliției municipiului Câmpia Turzii au fost înregistrate 3 dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de furt și tăinuire de către persoana menționată. În aceste dosare cercetările au fost finalizate, fiind înaintate parchetului cu propunere de trimitere în judecată. 

 Persoana în cauză este vizată în alte trei dosare aflate în instrumentarea polițiștilor de la Câmpia Turzii, dosare întocmite pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, viol și uciderea animalelor cu intenție, fapte prevăzute de Codul penal. În aceste cazuri, polițiștii desfășoară activități pentru administrarea probatoriului.”, arătau reprezentanții IPJ Cluj. 

coral