O profesoară de la Colegiul Tehnic George Barițiu din Baia Mare a fost agresată de un elev din clasa a IX-a. Conflictul a pornit de la faptul că elevul a cerut să plece mai repede de la oră pentru a pierde autobuzul cu care făcea naveta.

Profesoara s-ar fi uitat pe o listă (aprobată în urmă cu o săptămână într-o ședință cu părinții – cu mențiunea că părinții elevului nu ar fi participat) și numele lui nu era trecut. Cadrul didactic ar fi refuzat să îl lase de la oră, elevul ar fi insistat și de aici a început întreg scandalul.

Sălăjan Alina (47 ani) ne-a trimis documente medicale care atestă fără echivoc faptul că dânsa a fost victima în acest incident. Domnia sa susține că a fost lovită cu pumnul (fapt confirmat și de certificatul medico-legal) de către elevul Colegiului Tehnic ”George Barițiu” din Baia Mare.

Totodată trebuie să precizăm și faptul că profesoara s-a prezentat astăzi și la un examinare computer tomograf, care a scos la iveală faptul că a suferit o fractură de stern și are trei coaste rupte!

”Sunt d-na prof. Salajan Alina, profesorul agresat fizic la C.T. George Barițiu. Dacă doriți mai multe detalii despre acest incident, sunt dispusa sa ne intalnim in privat si sa discutam. Puteți să îl postați să vadă toată lumea , inclusiv prin acel filmulet pe care l-ati postat, cum sunt agresata fizic de catre acel elev din cls a 9-a. Faptul ca ati postat filmuletul, i-a ajutat forte mult pe politisti, cand am dat aseara declaratia inpotriva acestui elev agresor” ne-a transmis dna profesor Sălăjan.

În acest moment Poliția Municipiului Baia Mare a deschis un dosar penal, urmând să dispună măsuri legale.

“Ieri, 30 septembrie, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați prin plângere de către o femeie de 47 de ani din municipiu despre faptul că la data de 29 septembrie, în jurul orei 13.00, în timp ce se afla la locul de muncă, ar fi fost agresată de către un tânăr.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului”

Reprezentanţii ISJ Maramureş au spus că incidentul a avut loc ieri, la ora de biologie de la clasa a IX-a. Directoarea colegiului a trimis către inspectorat o notă informativă, deschizându-se o anchetă.

coral