Nicolae Ceaușescu avea simțul umorului și îi plăceau foarte multe petrecerile, dar și bancurile. Chiar și cele pe seama lui. 

Mitică Dragomir a povestit pentru Gazeta Sportului un episod cel puțin amuzant: „Am luat si masa cu Ceausescu. M-a pus ss-i spun un banc. Tremurau toti, le era frica. Toti imi faceau semne sa tac, dar la tupeul meu am spus”, a povestit fostul șef LPF.

Bancul preferat al lui Ceaușeșcu

„Pe o nava s-au intalnit Kennedy, Hrusciov si Ceausescu. Si, mancand ei, au zis «Sa vedem care-i cea mai curajoasa natie din lume!»

Keneddy a spus: «John, arunca-te in Ocean, ia cutitasul meu si sa-mi scoti un rechin pe punte!». John s-a aruncat in ocean, pac, pac, pac, scoate doi rechini pe punte, iese fara o mana.

Hrusciov spune: «Aliosa, ia arunca-te tu in Ocean, ia lama asta si sa-mi scoti trei rechini!» Poc, poc, poc, scoate trei rechini pe punte, iese fara doua picioare si fara o mana.

Toată lumea: «O, ce curaj, ce curaj!».

Vine Ceausescu dupa ce mai trage o tuica. «Băi Mitica, ia arunca-te in Ocean, ia lingura asta, vezi daca scoti vreun pestisor sa nu ne facem de ras cu americanii si rusii!».

La care ala zice: «Intra, ba, dumneata!, nu vezi ca-i apa rece?!». Toata asistenta: «O, ce curaj, ce curaj!»”.

Citește și: Pistruiatul are acum 61 de ani. Cum arată actorul care ne-a bucurat copilăria

Cel mai tare banc despre Ceaușescu

Ceauşescu cu Elena se întorc dintr-o vizită în străinătate. Avionul se apropie de Bucureşti.
-Ia uităte-te, Nicule, ce frumos se văd străzile.
-Taci, proasto, alea-s cozili.

”Mi-au umplut portbagajul cu prepelițe”

Mitica Dragomir spune ca toata lumea il avertiza ca o sa fie pedepsit, dar a plecat de la restaurant cu portbagajul masinii plin. „Radeau de se tavaleau pe jos. Toata lumea zicea ca-ti face, ca-ti drege. Tot ce-au vanat mi-au dat mie. Mi-au umplut portbagajul cu prepelite”, a mai spus Dragomir. coral