După Florești – Mărăști, administrația clujeană ia în considerare implementarea benzilor dedicate mijloacelor de transport în comun din Zorilor până în centrul orașului, pe Calea Turzii. 

Este în analiză această bandă. Este prioritatea doi, după axa est-vest. Dar atenție, nu numai pe Observator! Intenția este să avem o bandă inclusiv pe Calea Turzii, pe interval orar. Degeaba faci pe 2 km și te-ai blocat pe Turzii. Nu faci nimic.

Gândim pe toată axa Zorilor, până în centru. Să ai coborârea Turzii, pe interval, pentru autobuze. Nu vom juca doar cu jumătăți de măsură, că atunci nu poți să încurajezi și să aibă oamenii încredere în transportul public", a explicat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE

În prezent, specialiștii lucrează la o soluție ce prevede introducerea unei linii dedicate de autobuz, pe intervale orare, din Florești până în Mărăști.

Mandatul lor este să testeze, în această perioadă de toamnă, virtual deocamdată, înainte de a implementa ca proiect pilot, un transport public, pe interval orar, din Florești până la Podul IRA. Bandă dedicată, pe interval orar.

Nu este ușor, am înțeles de la ei că sunt complicații, foarte multe probleme cu străzile care intră și ies din axa est – vest a Clujului, dar mandatul este acesta: să finalizeze simulările pe care le au de făcut, să îmi spună ce măsuri ce trebuie luate și să se implementeze această măsură de circulație, pe care o consider extrem de utilă pentru ce înseamnă diminuarea aglomerației de trafic în oraș”, a mai spus primarul. 

coral